Pol Makartni vratio se u nedjelju na vrh top lista, nakon sto je njegov autorski album zasjeo na prvo mjesto amjericke liste, prvi put nakon 36 godina.

“Egypt Station” je album sa 16 pjesama u kojima eksperimentise sa svjezim rok zvukom u kombinaciji s klasicnim saundom Bitlsa. Engleska legenda, koja i u 76. godini ima vrlo gust raspored turneje, nije se stedila na promociji albuma, gostujuci u kasnim televizijskim programima u SAD-u i uzivo emitujuci
koncert sa stanice Grand Central u Njujorku.

Album je u njegovoj rodnoj Britaniji debitovao na trecem mestu liste kojom drugu nedelju zaredom dominira amjericki reper Eminem s albumom “Kamikaze”. Otkako je objavljen 7. septembra, “Egypt Station” je u SAD-u prodat u 153.000 primeraka, objavljuje Nielsen Music. Pol Makartni, koji je kao solo izvodjac na vrhu top liste debitovao 1982. s albumom “Tug of War,” drugi je muzicar s najvecim vremenskim razmakom izmjedju dva albuma na vrhu neke top liste.

Rekord drzi Dzoni Kes sa sedam mjeseci duzim razmakom od Makartnija, nakon sto je album te kantri legende posthumno zavladao listom 2006.Od “Tug of War,” Makartni je s antologijama Bitlsa cetiri puta bio na vrhu americkih top lista.