Centralna banka BiH i potrošnja

Biznis

Plan javnih nabavki Centralne banke BiH za ovu godinu težak je čak 20,74 miliona KM. Osim usluga štampanja novčanica predviđena je i nabavka računara, službenih automobila, zaštitnih odjela, usluga posluživanja kafe…

Izdvojit ćemo nekoliko zanimljivih stavki koje su planirane javnim nabavkama za 20202. u ovoj instituciji. Između ostalog Centralna banka planira nabaviti laptop i desktop računara u vrijednosti od 200.854 KM, kao i server za 230.769 KM. Navedene su vrijednosti bez PDV-a.

Zanimljiva je i kupovina dva službena automobila od po 60 hiljada KM za glavne jedinice u Mostaru i Sarajevu. Predviđena je i nabavka “usluge posluživanja kafe kuhinje” u iznosu od 97.927 maraka. U planu se ističe i izrada projekta za poslovni prostor za potrebe Glavne jedinice Sarajevo, planirana u vrijednosti od 350 hiljada KM.

Planirana je i kupovina uniformi za službenike sigurnosti od 90 hiljada KM. Najveće planirane stavke rezervisane su za štampanje novčanica, a ta usluga vrijedi ukupno 4,6 miliona KM. Šta sve planiraju nabaviti kroz postupke javnih nabavki u Centralnoj banci BiH možete pogledati na njihovoj stranici.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *