Kodak

“Kodak”: Farmaceutska kompanija?

Biznis

Američka kompanija “Kodak”, nekada šampion na tržištu fotografije, ponovo se budi, ali sada kao farmacuetski proizvođač koji će Amerikancima pomagati u borbi protiv krize u vezi s koronom.

Dionice Eastman Kodak Co. ove sedmice su skočile i dostigle tržišnu vrijednosti od gotovo dvije milijarde dolara, nakon što je kompanija dobila vladin zajam za pomoć u proizvodnji sastojaka koji se koriste u ključnim generičkim lijekovima za borbu protiv virusa korona, prenosi Investitor.me.

“Kodak”, nekadašnji fotografski div, u srijedu je dobio na vrijednosti čak 655 odsto, što je pokrenulo najmanje šest zaustavljanja trgovanja zbog nestabilnosti. Trgovano je sa više od 110 miliona dionica, što je 23 puta više od uobičajenog.

Vrijednost kompanije popela se na 1,99 milijardi dolara u Njujorku, sa oko skromnih 100 miliona dolara nakon zatvaranja u petak.

Dionice “Kodaka” utrostručile su se u utorak zbog vijesti o kreditu u iznosu od 765 miliona dolara kako bi kompanija dio svojih pogona preuredila za proizvodnju sastojaka za lijekove.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *