CEFTA o pandemiji

Konferencija CEFTA u doba pandemije

Biznis

Tradicionalni niz promotivnih susreta CEFTA Week ove godine će biti zaključen konferencijom “CEFTA u doba pandemije: Postignuća i izazovi”, a zaključno okupljanje će biti održano na Jahorini, 17. decembra.

Organizaciju CEFTA Konferencije podržao je EU Projekat EU4Trade, a okupit će predstavnike CEFTA strana, poslovne zajednice i međunarodnih organizacija kako bi razgovarali o trgovinskim implikacijama pandemije na članice CEFTA-e, izazovima i mogućnostima za ekonomski oporavak.

Zbog ograničenja uslijed pandemije COVID-19, sastanci CEFTA Weeka 2020. bit će održani u periodu od 14. do 17. decembra na virtuelnim platformama. Program CEFTA Week 2020 Konferencije fokusiran je na ključna dostignuća CEFTA-e za vrijeme predsjedavanja Bosne i Hercegovine, te buduće aktivnosti koje obuhvataju: održavanje i olakšavanje trgovine na Zajedničkom regionalnom tržištu u vrijeme pandemije COVID-19, programe uzajamnog priznavanja i e-trgovinu. CEFTA Konferencija će također biti održana virtuelno, iako će manji broj govornika i učesnika biti prisutan na Jahorini.

CEFTA Konferencija počinje 17. decembra 2020. godine u 10:30 sati u Hotelu Termag, a konferencija za medije planirana u 11 sati. Prenos konferencije uživo bit će omogućen na službenom CEFTA YouTube kanalu.

Podijeli

Komentariši