za male privrednike

Novac za male privrednike

Biznis

U cilju saniranja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa općina Bosanska Krupa će subjektima male privrede isplatiti 126.800 maraka, potvrđeno je iz lokalne administarcije. Istaknuto je kako se na javni poziv objavljen u septembru javilo 87 pravnih i fizičkih lica, od kojih će 80 dobiti poticajna sredstva.

Sredstva će biti dodijeljena subjektima male privrede koji zapošljavaju manje od 10 lica, a ostvarila su pad prihoda veći od 20 posto u periodu od 1. marta do 31. avgusta ove godine u odnosu na isti period protekle godine.

“Prijavilo se 87 pravnih i fizičkih lica. Samo sedam lica nije ispunilo uslove javnog poziva, pa se na konačnoj listi onih koji su ostvarili prava na novčanu podršku našlo njih 80. Lista je objavljena na internet stranici općine Bosanska Krupa”, istakao je Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa.

On je istakao kako su ukupna sredstva planirana za realizaciju ovog poziva prvobitno iznosila 100.000, ali su potom uvećana do pomenutog iznosa.

Visina sredstava koje aplikant može ostvariti ovisila je o procentu pada prometa, s tim da je maksimalan iznos po jednom subjektu 5.000 maraka. “Prije isplate poticajnih sredstava s fizičkim i pravnim licima općina Bosanska Krupa će potpisati ugovore, o čemu će privrednici biti blagovremeno informisani”, kazao je Halitović.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *