mjere podrške privredi

Nove mjere podrške privredi

Biznis

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Privredna komora Srpske važan partner Vladi Srpske, koja je opredijeljena da zajedno s predstavncima ove komore nastavi da radi na kreiranju novih mjera podrške privredi.

Predstavnici Privredne komore ocijenili su na današnjem sastanku s premijerom da su dosadašnje mjere podrške Vlade Republike Srpske privrednim subjektima u uslovima pandemije virusa korona dale dobre rezultate, te su naglasili da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje kada je riječ o ukupnom razvoju privrede Republike Srpske.

Na sastanku je dogovoreno da se formira zajednička tematska radna grupa, te da se predstavnici Privredne komore uključe u izradu dokumenta ekonomske politike Republike Srpske za period od 2021. do 2023. godine, zajedno s predstavnicima Vlade Srpske, saopšteno je iz Boroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Današnjem sastanku sa delegacijom Privredne komore Srpske, koju je predvodio predsjednik ove komore Borko Đurić, osim premijera Viškovića, prisustvovali su ministar finansija Zora Vidović, ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *