Panel nezavisnih ekonomista

Panel nezavisnih ekonomista

Biznis

Panel nezavisnih ekonomskih savjetnika njemačke vlade predviđa da će najveća evropska ekonomija ove gdoine zabilježiti pad od 5,1 odsto, što je nešto optimističnija prognoza od one koju su nedavno iznijeli ministri.

U izvještaju objavljenom danas, petočlani Njemački savet ekonomskih stručnjaka prognozira da će bruto domaći proizvod zemlje iduće godine porasti za 3,7 procenata, prenosi agencija AP.

Krajem oktobra, njemački ministar ekonomije Peter Altmajer je izjavio da se očekuje pad od 5,5 odsto ove godine, nakoon čega će uslijediti rast od 4,4 procenta 2021.

Ekonomski eksperti su naveli u izvještaju da je njihova prognoza uzela u obzir ponovni rast slučajeva Kovid-19 u protekla dva mjeseca i nove mjere koje su preduzete u nastojanju da se suzbije širenje zaraze.

U Njemačkoj je od prije nešto više od sedam dana na snazi četvoronedeljno djelimično zatvaranje, pri čemu su zatvoreni restorani, barovi, sportski i rekreativni objekti i uvedena nova ograničenja okupljanja. Ovog puta su škole i prodavnice proizvoda koji nisu od suštinske važnosti ostale otvorene.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *