Programer

Programer: Najtraženije zanimanje

Biznis

Najsavremenija edukacija za sticanje programerskih vještina za početnike dostupna u BiH. Eksperti jedne od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini – Mistral Technologies, kreirali su Paragon full stack, inovativni program za sticanje programerskih vještina. Program se u potpunosti odvija online i traje 9 mjeseci. Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo kako bi ga upisali, a jaka motivacija i afinitet prema rješavanju problema, istraživanju i upuštanju u izazove su sve što je potrebno da bi ga uspješno završili.

Paragon platforma za edukaciju početnika napravljena je kao odgovor na 4 važna problema na koje je ukazalo istraživanje sprovedeno od strane BIT Alijanse i UNDP-a ove godine, te lično iskustvo kompanije Mistral:

1. Deficit IT stručnjaka na BiH tržištu: 41,9% otvorenih pozicija u IT industriji ostaje nepopunjeno zbog nedostatka stručnog kadra.
2. Limitirani kapaciteti postojećih obrazovnih programa: broj diplomanata na IT smjerovima fakulteta u BiH trebao bi se povećati za 37,8% kako bi se zadovoljile trenutne potrebe tržišta.
3. Manjak savremenih sistema učenja: 78,1% anketiranih uposlenika IT kompanija smatra da se stručno IT obrazovanje treba prilagoditi industriji i savremenim trendovima.
4. Neoptimiziran pristup učenju programerskih vještina: istraživanja i praksa su pokazali da se programiranje najbolje uči kroz fokusirani samostalni rad na konkretnim praktičnim zadacima.

“Programiranje je najbolje posmatrati kao ‘moderni zanat’. Da bi ga potpuno savladali, od prvog minuta se morate uhvatiti u koštac sa kodom, igrati se s njim i praviti greške. Uz mentore koji vam pokazuju u kojem smjeru ići i odlično struktuirane probleme za rješavanje – za manje od godinu dana se mogu razviti zavidne vještine s kojima je zaposlenje neminovno. Sve što vam treba je odgovarajuća motivacija i predan rad”, pojasnio je Sulejman Čatibušić, jedan od tvoraca Paragon programa i direktor za edukaciju u kompaniji Mistral.

Najtraženije zanimanje današnjice

Titula koja će krasiti polaznike koji uspješno završe program je Full Stack Web Programer. Ovo je najtraženiji profil programera u današnjim IT kompanijama koji odmah dobija zaposlenje,a i ima priliku za brz karijerni napredak uz mogućnost rasta plate i preko 50% nakon samo 6 mjeseci. Full Stack znači da kandidat poznaje cijeli (full) spektar tehnologija potrebnih da se razvije kompletna web aplikacija.

Potpuno novi i jedini pravi koncept učenja

Paragon vas od prvog do zadnjeg dana navodi na učenje savremenih tehnologija kroz praktične zadatke koje dobijate iz dana u dan. Oni vas postepeno i potpuno uvode u fantastični svijet programiranja.

Paragon podrazumijeva:
– Najsavremeniji kurikulum u regiji i šire
– Specijaliziranu online platformu za rad
– Neograničen pristup Paragon mentorima
– Imitaciju stvarnog IT okruženja i projekata
– 100% čistog kodiranja i 100% fleksibilnosti
– Konstantan i precizan uvid u lični napredak
– Nepostojanje klasičnih učionica i učitelja
– Fokus na samostalno istraživanje i učenje

Podijeli

2 thoughts on “Programer: Najtraženije zanimanje

Komentariši