Ryanair i Easyjet

Ryanair i Easyjet vratili novac

Biznis

Italijanski regulator za avioprijevoz objavio je da je uspio uvjeriti četiri niskobudćeztna avioprijevoznika, uključujući irski Ryanair i britanski EasyJet, da putnicima otkazanih letova umjesto vaučera ponude mogućnost povrata novca.

Odluka je uslijedila nakon istrage koju je prošlog mjeseca pokrenuo nadzorni organ, a u kojoj se kaže da su otkazani letovi izvan perioda u kojima su vlade nametale ograničenja kretanja između zemalja.

Shodno tome, trebao je biti ponuđen povrat karata. Nakon što je uspio u tim namjerama, italijanski regulator za zaštitu tržišnog takmičenja AGCM objavio je da obustavlja istragu protiv Ryanaira, EasyJeta, Vuelinga i Blue Panorame.

Regulator je objavio da će osim mogućnosti povrata novca, četiri aviokompanije osigurati besplatan pristup svojim korisničkim službama i povećati broj radnika u call centrima, piše Reuters. Navedeno je i to da će korisnici imati mogućnost izbora – da ipak uzmu vaučer ili traže povrat novca

AGCM je postupak protiv avioprijevoznika pokrenuo krajem septembra te naveo da će nastaviti ovakvu politiku i s ostalim kompanijama kako bi se zaustavile loše komercijalne prakse.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *