On se putem Facebooka obratio javnosti s ciljem da kako kaze “demantuje neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost”. Njegovo obracanje prenosimo u dijelovima:

“Zbog moje obitelji, prijatelja, saradnika, gradjana, susjeda i svih ljudi koji me poznaju osobno ili kroz moj dugogodisnji profesionalan rad, ovim putem se obracam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko postovanje prema svima, ovim se ne zelim pravdati, vec iznosim javnosti do sada nepoznate cinjenice. Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala klix.ba, a pod postom o prosvjedima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakirani. Notifikacije o promijenjenoj sifri su obrisane, sto sam shvatio tek jutro poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail. Sa mog e-maila su slane poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demanti u dva razlicita perioda tijekom te noci. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao pomenute mailove novinarima.”

Podsjecamo, bubnjaru su otkazali saradnju Dino Merlin i bend “Letu Stuke” zbog komentara na Facebooku o mostarskim protestima zbog izbora Zeljka Komsica za hrvatskog clana Predsjedništva BiH.