Predsjednik gradskog vijeca Grada Pule Tiziano Sosic i predstavnici kompanije Infobip posjetili su danas Opstinu Centar.

Sa predstavnicima ove sarajevske opstine razgovarali su o planovima za sirenje poslovanja.”U Sarajevu imamo regionalni ured koji zaposljava oko 150 ljudi, a u narednom periodu planiramo prosiriti nase poslovanje u glavnom gradu BiH.Nas dugorocni plan je gradnja novog poslovnog prostora na oko 5.000 metara kvadratnih koji ce zaposljavati preko 500 ljudi. Nadamo se da ce nam u potrazi za novom lokacijom pomoci lokalna zajednica“, kazao je izvrsni direktor Infobipa Silvio Kutic.

Savjetnik opstinskog nacelnika Mustafa Resic izrazio je zadovoljstvo sto hrvatska kompanija u ovoj lokalnoj zajednici vidi partnera i zeli svoje poslovanje siriti na njenoj teritoriji.”Opstina Centar jedna je od devet opstina Kantona Sarajevo i ujedno urbani, administrativni, poslovni, kulturni, obrazovni, zdravstveni, sportski i trgovinsko-usluzni centar.

Zainteresovani smo za bilo koju vrstu saradnje kada je u pitanju stvaranje nove vrijednosti kao i novo zaposljavanje. Spremni smo saradjivati sa vama, pomoci vam u odabiru lokacije za izgradnju poslovnog objekta“, porucio je Resic.