Film “Lica Lafore” rezisera Denisa Bojica, radjen u u produkciji RTRS-a, dobitnik je nagrade “Bogorodicin pokrov” na trecem istoimenom Medunarodnom filmskom festivalu u Skoplju.

Ideja festivala je promovisanje duhovnih, humanih i kulturnih vrijednosti, a sam festival podrzao je niz evropskih ambasada. Film “Lica Lafore” prikazan je na brojnim medjunarodnim filmskim festivalima kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama. Film dokumentuje sudbinu porodice Gajic, koja je u borbi sa Laforinom bolescu izgubila stariju kcerku Tatjanu, ali je zahvaljujuci pomoci dobrih ljudi i vlastitim novcem postala jedan od najvecih donatora za pronalazak lijeka za ovu bolest i spas mlade kcerke Milane.

Ovaj prvi dugometrazni film iz BiH koji se bavi temom rijetkih bolesti dobio je i institucionalno priznanje, te je prikazan u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupstini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH. Osim toga, film ce uskoro biti prikazan na festivalima u Sremskim Karlovcima i Krasnodaru.