Nesreca u kojoj je smrtno stradao 48-godisnji vozac iz Njemacke dogodila se na autoputu u Svajcarskoj i jedna je u nizu saobracajki Tesla automobila koje su se desile u posljednjih nekoliko sedmica.

Njemacki drzavljanin udario je svojim Teslom u zastitnu ogradu na autoputu u kantonu Ticino, u juznoj Svajcarskoj, nakon cega se vozilo zapalilo i potpuno izgorelo.Svajcarski vatrogasci navode da su pozar najverovatnije izazvale pogonske baterije koje su se ostetile od siline udara i zatim zapalile.

Nakon udesa, oglasio se portparol Tesle, koji je izrazio duboko zaljenje zbog ove nesrece i dodao da kompanija radi na utvrdjivanju svih cinjenica i nudi punu saradnju lokalnimm vlastima.Najnovija nesreca jedna je od nekoliko saobracajnih nezgoda, koje su se dogodile u poslednje vreme, u kojima su ucestvovali Tesla automobili, i koje su jos pod istragom.

U petak je u amjerickoj saveznoj drzavi Juta jedan Tesla Model S udario otpozadi u vatrogasni kamion pri brzini od 100-ak km/h, pri cemu je vozac zadobio povredu noge, a za sada nije utvrdjeno da li je vozilo bilo u autonomnom rezimu voznje u trenutku udesa.

Prvi covek kompanije, Ilon Mask, kritikovao je na Twitteru medije zbog senzacionalistickog izvestavanja u ovom slucaju.