Glamur na londonski crveni tepih premijere filma „Colette“, donijela je glumica Keira Knightley, koja u filmu glumi glavnu ulogu.

Ovaj put nije uobicajeni glamurozni stil, koji se moze postici sjajem satena i velikim komadima dijamantnog nakita, u pitanju je znatno profinjenija prica. Njena haljina je iz Chanelove Haute Couture kolekcije jesen-zima 2018/2019, buduci da je Keira i ambasadorica brenda Chanel. Gornji dio haljine sive je boje te izvezen srebrenim nitimai ukrasen kamencicima, pomalo lici na teski viteski oklop. Za razliku od gornjeg dijela haljine, donji dio je puno jednostavniji i leprsaviji. Sacinjen je od bijelog svilenog sifona i njezno leprsa sve do poda.

Kosu je svezala u nisku pundju, a za kompletan outfit zadužen je naravno Chanel make-up. Iako su Smokey eyes i ruz Allure Velvet Emotive su ucinili da izgleda potpuno neobicno, haljina je ipak dosla u prvi plan. Chanel pored haljine i sminke potpisuje i nakit. Nausnice i prstenje od 18-karatnog bijelog zlata i dijamanata.