Glumac Kevin Bacon ove godine je proslavio 60. rodjendan, te se tom prilikom prisjetio svih dobrih i losih strana u karijeri. Kada je bio na dnu, upoznao  je ljubav svog zivota, glumicu Kyru Sedgwick, s kojom je sretan vec tri decenije i uz koju mu je sve krenulo nabolje.

Zlocesti decko Kevin Bacon, poznat po ulogama problematicnih likova, ipak je ostavio trag u fabrici
snova, i to zahvaljujuci filmskim antijunacima zbog kojih ga pamtimo.”Uvijek pokusavam doci kuci kao Kevin Bacon, a ne kao lik iz filma, ali to nije lako. Kad se iz dana u dan morate pretvarati da ste neko drugi, tesko je odjednom sve zaboraviti. Pogotovo ako ste zavrsili posao u petak poslijepodne, a znate da u ponedjeljak ujutro morate ponovo pred kamere.No, kada zavrsimo snimanje, iste se sekunde pozdravim s likom i vise nikada ne pomislim na njega. Cak i ne gledam svoje stare filmove. Jednostavno idem dalje.

U ovom sam poslu od 17. godine. U tom razdoblju mnogo je Oscara doslo i proslo i davno bih skocio kroz prozor da mi je to bio jedini cilj. Bilo bi ga lijepo dobiti, ali necu se zbog toga odreci glume. Malo je pretjerano, ali vise volim kad mi neko pridje i kaze: “Hvala ti na onakvoj glumi”, kaze glumac.