Trece dijete princa Vilijama i Kejt Midlton rodeno je 23. aprila Vojvotkinja od Kembridza ljuljuskala je usnulog princa Luija u narucju, kada su pristigli na njegovo krstenje .

Kejt (36) je sijala od srece dok ju je pozdravljao nadbiskup od Kanterberija ispred Kraljevske
kapele palate Sent Dzejms u Londonu, pise Dejli mejl.Pored nje je bio i njen suprug, vojvoda od Kembridza (36), koji je za ruke vodio najstarijeg, princa Dzordza (4) i princezu Sarlot (3). Kada ju je otac upoznao sa nadbiskupom, sarmirala ga je kada mu je pruzila ruku.

Njih su u stopu pratili princ Hari i njegova supruga, Megan Markl, koja je izgledala veoma elegantno u maslinasto zelenoj haljini Ralfa Lorena.Krstenju su prisustvovali i princ Carls i vojvotkinja od Kornvola, Majkl i Kerol Midlton, Dzejms i Pipa Metjuz i Dzejms Midlton.Za ovu priliku, princ Lui nosio je istu krem haljinicu koju su nosili njegovi brat i sestra, a koja predstavlja kopiju haljinice koju je nosila najstarija kcerka kraljice Viktorije 1841. godine.

Za razliku od kraljevskih vjencanja, kraljevska krstenja su male i intimne ceremonije, na kojima su obicno prisutni samo clanovi uze porodice i kumovi.Sama ceremonija krstenja jedanaestonedjeljnog princa trajala oko 40 minuta, a kako prenose britanski mediji, maleni princ imao je sest kumova, a danas su otkrivena njihova imena: Nikolas van Kucem, Gaj Peli, Hari Obri-Flecer, Lora Mid, Hana Karter i Lusi Midlton.