Alex Trebek umro

Alex Trebek umro u 80. godini

Kultura

Slavni glumac Alex Trebek izgubio je bitku s rakom u osamdesetoj godini. Preminuo je okružen porodicom i prijateljima, nakon što se borio s karcinomom gušterače 4. stadija, koji mu je dijagnosticiran u februaru prošle godine. Nancy Sinatra bila je jedna od prvih koja je izrazila saučešće nakon njegove smrti.

“Naučio nas je toliko puno stvari i sada je otišao od nas. Šaljem ljubav njegovoj porodici i prijateljima. Nedostajat ćete nam, gospodine Godspeed”, poručila je Sinatra. Alex Trebek bio je najpoznatiji kao domaćin popularne emisije “Jeopardy”.

Njegov prvi posao na televiziji bio je 1962. godine u emisiji “Godišnji odmor”. Nakon toga je bio domaćin još nekoliko emisija, uključujući “Dosegni vrh”, “Strategija”, “Odaberite i odaberite”, “Izvana iznutra”, “Čarobnjak za zavarivanje”…

U ranijim intervjuima govorio je da nekad ne gubi nadu da će uspjeti pobijediti zloćudnu bolest, a ponekad je mislio kako neće dočekati iduće jutro. Istaknuo je kako mu sav teret bolesti pomaže nositi supruga Jean Trebek koja nije dopuštala da klone duhom.

 

 

Podijeli

2 thoughts on “Alex Trebek umro u 80. godini

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *