Bajagi uručena nagrada

Bajagi uručena nagrada

Kultura

Nagrada “Darko Kraljić” za muzičko stvaralaštvo – životno djelo u domenu popularne muzike za 2019. godinu uručena je danas kompozitoru Momčilu Bajagiću u prostorijama Udruženju kompozitora Srbije. Bajagiću je nagradu uručio Srđan Marjanović predsjednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS.

Bajagić se zahvalio svima na, kako je rekao, najznačajnijoj nagradi koju je dobio u karijeri. “Izuzetna mi je čast što sam u prilici da govorim o nagradi koja nosi ime našeg najznačajnijeg kompozitora zabavne muzike. Moja dugogodišnja karijera obeležena je vrednim priznanjem”, kazao je popularni Bajaga.

Publicista i novinar Peca Popović govorio je podudarnostima u životima i karijerama Kraljića i Bajagića. Za kraj svečanosti u Udruženju kompozitora Srbije laureat je sa pijanistom iz svog benda Sašom Loknerom izveo nekoliko numera sa repertoara grupe “Bajega i instruktori”.

Stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsednik i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović jednoglasno je donio odluku o dodjeli nagrade Bajagi.

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

2 thoughts on “Bajagi uručena nagrada

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *