Branka Katić

Branka Katić ponovo na sceni

Kultura

Uloga baronice Sofi u predstavi “Sumrak bogova” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) vratila je Branku Katić sinoć na srpsku pozorišnu scenu poslije nekoliko decenija odsustva iz srpskog teatra. Slavna glumica, igrala je u komadu hrvatskog pisca Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića, i sa scene je ispraćena dugotrajnim aplauzom publike u BDP Areni.

Ovaj komad, nastao po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija, premijerno je izveden 1. oktobra prošle godine. Branka Katić je uskočila u predstavu umesto Branke Šelić ulogom baronice Sofi. Tokom jula doputovala je iz Londona, gdje godinama živi s porodicom, kako bi se priključila ansamblu na probama.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u regionu odložena su planirana gostovanja ovog komada u Baru, Budvi i Tivtu. Pričom o propasti bogate porodice Esenbekovih, vremenu nacizma u Njemačkoj, raslojavanju društva, ekonomskoj (ne)moći i moralnom padu – reditelj Jagoš Marković se posle 13 godina vratio u BDP.

U podjeli “Sumraka bogova” su osim Branke Katić i Pavle Pekić, Milan Lane Gutović, Milan Čučilović, Milica Zarić, Jovo Maksić, Isidora Simjanović, Vladan Milić i Vanja Nenadić. Predstava je osvojila nagradu za najbolju režiju i kolektivnu glumačku igru na “Danima Juroslava Korenića” u Sarajevu.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *