"Dan za knjigu"

“Dan za knjigu” na Trgu Krajine

Kultura

Wiener osiguranje VIG i ove godine na nivou kompanije provodi Social Active Day u sklopu kojeg zaposleni imaju priliku da djeluju društveno-odgovorno i daju svoj doprinos zajednici. Social Active Day je inicijativa Vienna Insurance Grupe koja se provodi u svim zemljama, članicama VIG-a, a zamišljena je kao program korporativnog volontiranja koji podrazumijeva lični angažman uposlenika u aktivnostima koje njeguju osjećaj pripadnosti zajednici, a samim tim i kolektivu kompanije. Na nivou Grupacije, uposlenici VIG do sada su darovali preko 4.400 radnih dana šireći pozitivnu energiju i pružajući pažnju onima kojima je najpotrebnija.

Ove godine, uposlenici Wiener osiguranje VIG okupili su se oko inicijative “Dan za knjigu” koja traje do 25. septembra 2020. godine. Naime, uočeno je da mnoge škole u BiH imaju nedovoljan broj knjiga redovne lektire. Iz tog razloga, uposlenici će u toku mjeseca septembra pokloniti određeni broj naslova obavezne školske lektire za bh. osnovce i srednjoškolce, kako bi obogatili fond školske biblioteke i ujedno istakli važnost kulture čitanja.

Ujedinjeni u ideji podsticanja kulture čitanja, Wiener osiguranje VIG prepoznao je vrijednosti kampanje “Čitajmo zajedno” koju provodi Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Iako živimo u eri digitalizacije, knjiga je i dalje nešto što je neprevaziđeno i neophodno za obrazovanje naših mladih. Sa ciljem da podstaknu učešće i drugih kompanija i institucija u afirmaciji kulture čitanja, organizovan je događaj održan u Banjaluci, na trgu Krajine, kao prva zajednička aktivnost ove dvije institucije.

Događaj koji je organizovan poštujući epidemiološke upute nadležnih institucija, okupio je nekolicinu uposlenika Wiener osiguranja VIG i predstavnike Ministartsva prosvjete i kulture Republike Srpske koji su se, čitajući individualno, podsjetili na najdraže odlomke omiljenih knjiga.

“Kampanja ‘Čitajmo zajedno’ Ministartsva prosvjete i kulture Republike Srpske jako je važna za afirmaciju kulture čitanja. Drago mi je da smo se kao kompanija i kolektiv priključili ovoj kampanji i veoma sam ponosan na sve kolegice i kolege koji će dati svoj doprinos ovoj kampanji i našem Social Active Day-u kroz darivanje knjiga školskim bibliotekama širom naše zemlje”, istakao je Borislav Doder, generalni direktor Wiener osiguranja VIG.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *