Danas se rijetko ko smije od srca

Kultura

Nova predstava Dragana Marinkovića Mace pod nazivom ’’Kakva ti je žena, takav ti je život’’ za vrlo kratko vrijeme postala je regionalni hit. Riječ je o predstavi za koju vlada ogromno interesovanje, što dokazuje i činjenica da će je popularni šoumen ponovo izvesti pred bh. publikom.

Nakon sarajevske Skenderije, Maca će predstavu ovaj put izvesti u Domu mladih u 24. januara, nakon čega će 31. januara nasmijati i publiku u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru (BKC), a 13. februara publiku u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu (BNP).

Osim toga, predstava “Kakva ti je žena, takav ti je život” puni pozorišne dvorane i u Hrvatskoj i Srbiji. Odgovore na vječna pitanja o odnosu između muškarca i žene, Marinković donosi na originalan i samo njemu svojstven način.

“Mnogo mi znači činjenica da je predstava postala regionalni hit za samo dva mjeseca jer se na taj način verifikuje sav moj rad i trud. Uvijek se igra na kartu više, tako da mi je to veliko zadovoljstvo i satisfakcija, ali istovremeno i obaveza. Ova predstava nije nešto bolja od svih mojih predhodnih, ali jednostavno mi se prvi put desilo da je u tako kratko vrijeme postigla takav uspjeh. Imponuje mi to. Zaslužio sam to svojim dosadašnjim radom i ne želim da se dovedem u situaciju da izdam svoju publiku”, govori Marinković.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *