Dodjela godišnjih priznanja

Dodjela godišnjih priznanja

Kultura

Svake godine u martu mjesecu Udruženje “Mladi Tuzle“ i Pozorište mladih Tuzle obilježavaju svoju godišnjicu postojanja i rada po nazivom “Dani Mladih Tuzle“.

U okviru navedene manifestacije organizuje se glasanje članova, roditelja, korisnika i publike, te se na osnovu glasanja biraju najuspješniji članovi za proteklu godinu. Na ovaj način ukazuje se zahvala za mlade koji su svojim angažmanom doprinijeli svom ličnom, ali i razvoju društvene zajednice.

Ovogodišnja manifestacija 16. Dani Mladih Tuzle, a samim time i dodjela priznanja za 2019. godinu je obustavljena radi pojave koronavirusa.

Međutim, Udruženje “Mladi Tuzle“ i Pozorište mladih Tuzle su organizovali online glasanje, te će se rezultati glasanja i proglašenje najaktivnijih članova, najbolje kreiranih uloga kao i specijalna priznanja, proglasiti u srijedu, 12. augusta 2020. godine u 20:00 sati u živom prenosu na zvaničnoj Facebook stranici Pozorišta mladih Tuzle.

Ekipu mladih ljudi zaduženu za organizaciju, režiju, realizaciju i live prenos proglašenja čine: Amila Beširović, Adnan Mujkić, Nermin Brković, Eldin Brković, Aid Bektašagić, Kemal Fazlić i Ramo Tučić. Dodjela priznanja će se simbolički održati na dan kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan mladih. “Budite uz nas u srijedu, 12. augusta 2020. godine u 20:00 sati na Facebook stranici Pozorišta mladih Tuzle”, pozvali su iz tuzlanskog pozorišta.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *