Ubuntu Guitarfest

Dva dana najboljeg gitarskog zvuka

Kultura

Manifestacija “Ubuntu Guitarfest”, u organizaciji Asocijacije gitarista “102 žice”, biće održana 20. i 21. decembra u Banjaluci. Programski sadržaj prvog dana festivala biće u cijelosti realizovan u prostorijama Muzičke škole “Vlado Milošević”, a drugog dana u prostorijama Kulturnog centra Banski dvor.

“Ubuntu Guitarfest” je jedinstven događaj koji promoviše gitarski zvuk. Kao takav, namijenjen je i širokoj publici i vrhunskim gitaristima, pedagozima i njihovim učenicima i studentima, kao i graditeljima gitara. Da bi svi oni našli svoju “gitarsku nišu”, program festivala osmišljen je raznoliko, sa bogatim koncertnim programom, takmičenjem mladih gitarista, majstorskim radionicama, predavanjima na različite teme te prezentacijama instrumenata graditelja iz BiH i regiona.

“Budući da je 2020. godina specifična i puna ograničenja zbog epidemije virusa korona, festival će ostati uskraćen za dio planiranih aktivnosti, ali vrhunski koncertni doživljaji majstorske radionice za učenike i studente neće izostati. Centralni događaj predstavlja večernji koncert Slobodana Milivojevića, docenta na Fakultetu umjetnosti u Nišu, dok će se prvog dana festivala na matine koncertu predstaviti mladi umjetnici iz BiH Vedran Vujica i Nikola Jelačić”, naveli su organizatori.

Za publiku će biti organizovane i majstorske radionice, koje su poseban vid gitarske obuke, pri kojoj gitarista sat vremena provede sa polaznikom, sluša njegovo sviranje i pomaže mu da svoj muzički izraz unaprijedi.

Radionice će držati Slobodan Milivojević, docent na Fakultetu umjetnosti u Nišu, Đani Šehu, vanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, Dejan Brkić, profesor u Muzičkoj školi “Vlado Milošević”, i Nataša Jokić, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Podijeli

1 thought on “Dva dana najboljeg gitarskog zvuka

Komentariši