Evrosong 2021

Evrosong 2021: 41 zemlja

Kultura

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je danas da je učešće na “Pjesmi Evrovizije“, koja bi sljedeće godine trebalo da bude održana u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja. Učešće na takmičenju sledeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj “Pjesmi Evrovizije” koja je otkazana zbog pandemije virusa korona.

Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donijela odluku da se organizacija „Evrosonga“ sljedeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine. ”Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku ‘Pesme Evrovizije”’, rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje “Pjesme Evrovizije” sljedeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku ljestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posjetilaca.

Na takmičenju će učestvovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *