Holivudski blokbasteri

Holivudski blokbasteri nisu najgledaniji

Kultura

Godina na izmaku donijela je najmanje novih filmskih naslova na velika platna do sada, ali ipak šou se morao nastaviti i pored svih izazova koje je donijela pandemija virusa korona. Filmovi su snimani, a njihove priče su pronalazile svoj put do publike putem tradicionalnih projekcija u kino-dvoranama ili na striming servisima.

Tim povodom internet sajt “Rotten Tomatoes”, koji se bavi filmskim kritikama, otkrio je veliku listu najboljih filmova koji su predstavljeni publici ove godine.

Kako se svijet masovno okrenuo striming servisima, novi filmovi su na ove popularne platforme dolazili skoro svake nedjelje, a ono što je posebno zanimljivo je činjenica da u prvih pet najboljih naslova nema velikih blokbastera u koje je Holivud polagao najviše nade, pa se tako filmovi kao što su “Mulan”, “Loši momci zauvijek” i “Džentlmen” nalaze na samom začelju liste najpopularnijih.

Na prvom mjestu liste najboljih filmova nalazi se ostvarenje “His House”, kojoj je sajt “Rotten Tomatoes” dao najvišu ocjenu. Kritika kaže da ovaj horor spektakl donosi dozu straha u svim koridorima filma i predstavlja odličan debi režisera Remija Viksa. Radnja prati mladi par koji je pobjegao iz Južnog Sudana i koji pokušava da pronađe sreću van zemlje zahvaćene ratnim sukobima.

Na drugom mjestu sa neznatno manje bodova nalazi se ostvarenje “Crip Camp: A Disability Revolution”. Kritika ovo ostvarenje opisuje kao veliku inspiraciju sedme umjetnosti i donosi nadu za budućnost i snagu zajednice. Radnja prati tinejdžere sa posebnim potrebama u ranim sedamdesetim godinama prošlog vijeka. Ova priča donosi sve izazove sa kojima se suočavaju ove mlade osobe u budućnosti obavijenom diskriminacijom i institucionalizacijom.

Na trećem mjestu najpopularnijih filmova je ostvarenje “Dick Johnson is dead”. Kritika kaže da ovaj film slavi život sa dozom gorko-slatkog humora, zahvalnosti i objašnjava svu jednostavnost smrtnosti ljudskog bića. Režiju za ovo ostvarenje potpisuje Kristen Džonson, a publika na ovom sajtu je film ocijenila najvišim ocjenama.

Podijeli

1 thought on “Holivudski blokbasteri nisu najgledaniji

Komentariši