novac garant sreće

Je li novac garant sreće?

Kultura

Dugoočekivana serija “The Undoing” s Nicole Kidman i Hughom Grantom u ulozi glamuroznog njujorškog para, osvanula je na HBO-u 26. oktobra, a dolazi od kreatora serije “Big Little Lies” Davida E. Kelleyja. Scanarista David E. Kelley se nakon uspjeha s dvije sezone serije “Big Little Lies”, u kojoj je također igrala Nicole Kidman, ponovo vraća udružen s fascinantnom australskom glumačkom zvijezdom, kreirajući priču o ipak malo većim i ne tako bezazlenim lažima. Šestodijelna limitirana serija “The Undoing” ili u prijevodu “Slom” jedna je od najiščekivanijih aduta HBO-a ove jeseni, nakon što je Kidmanova dokazala kako njezin talenat ne poznaje razliku između filma i televizijskih serija.

Uspješna psihoterapeutkinja specijalizirana za propale brakove Grace Fraser (Nicole Kidman) i njez suprug Jonathan (Hugh Grant), inače dječiji onkolog, žive u idiličnom braku u kojem su dobili sina (Noah Jupe). Dijete pohađa elitnu školu, svira violinu i već sa 15 godina ima vlastitu karijeru u usponu, dok roditelji pohode ništa manje elitne restorane i žive lagodan život onako kako ga uglavnom svi priželjkuju. Međutim, upravo takva porodica je idealna za kreiranje psihološkog horora, jer s veličinom uspjeha i bogatstva dolazi proporcionalno veći ponor u koji će potonuti kada stvari krenu po zlu.

U samo jednom trenutku veliki vrtlog zločina i jedna nasilna smrt žene čija je glava doslovno smrskana od udaraca, “usisat će” sve to sa sobom. Biće to glava Elene Alvez (Matilda De Angelis), čije dijete pohađa istu školu kao sin Fraserovih, žene koju će s Grace povezati niz opscenih situacija koje uključuju golotinju. Među njima su eksponiranje ogromne dojke i dojenje bebe u javnosti, kao i poljubac ove dvije žene u liftu.

Grace gubi tlo pod nogama, osumnjičena je za ubistvo jer je snimljena nadzornom kamerom u blizini mjesta zločina, a njezin suprug nestaje, kao i sve one zablude u koje je vjerovala. Situacija se dodatno komplicira zbog činjenice da cijeli slučaj prati budno oko maliciozne javnosti željne skandala, pa Grace mora pokupiti krhotine vlastitog života i polijepiti njegove komade kako bi nastavila živjeti. Do kraja serije željno iščekujemo rasplet i saznanje oko toga šta se zapravo dogodilo i zašto. Valja spomenuti da se u seriji pojavljuje i maestralni Donald Sutherland. Legenda američkog filma se sada pojavljuje u ulozi oca glavne junakinje.

Inače, ovo nije prvi put da se Nicole Kidman i Hugh Grant susreću na istim projektima. Susreli su se na pripremi filma “Love Actually”, a Nicole je jako željela ulogu u filmu “Nothing Hill”, koja je nakon procjene producenata kako ova glumica nije dovoljno talentovana, naposlijetku pripala Juliji Roberts. Međutim, “The Undoing” je prvi projekat na kojem ona i Hugh Grant ostvaruju kompleksan glumački odnos.

Podijeli

1 thought on “Je li novac garant sreće?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *