pijanistkinje Elize Tomelini

Koncert pijanistkinje Elize Tomelini

Kultura

Sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Banski dvor započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima naše ustanove.

Poslije uspješnog onlajn emitovanja koncerta “Balkan expressa” na YouTube kanalu Banskog dvora, publika će biti u prilici da uživa u maestralnom koncertu veličanstvene pijanistkinje iz Italije, Elize Tomelini. Njen nastup koji je održan na 2. Internacionalnom festivalu muzike “Jesenja sonata” biće emitovan 26. maja u 20:00 časova.

“Raduje nas činjenica što ćemo uskoro biti u prilici da najširem auditorijumu predstavimo i koncert vanserijske umjetnice kao što je Eliza Tomelini. Koncertom ove italijanske pijanistkinje na veličanstven način je zatvoren 2. Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata”, a umjetnica je čak četiri puta vraćena na bis. Nadaleko poznata po svom sugestivnom i virtuoznom stilu izvođenja, pijanistkinja će nas provesti kroz neke od najljepših stranica klavirske literature napisanih od strane Franca Lista i Sergeja Rahmanjinova” – rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović. Sva koncertna emitovanja će se moći pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Banskog dvora.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *