Goran Kovačić

Kovačić: Teško je stvarati

Kultura

Multiinstrumentalista Goran Kovačić je autor brojnih hitova pop muzike, a tokom karijere sarađivao je s izvođačima kao što su Aleksandra Radović, Željko Joksimović, Jelena Tomašević, Nina Badrić, Emina Jahović, Marija Šerifović, Maya Sar, Sergej Ćetković te mnogim drugima i dokazao se kao kompletan muzičar na svim poljima, kako autorskim, tako i izvođačkim.

Kovačić je rođen u Banjaluci, a od 1995. godine živi u Beogradu, gdje je završio Srednju muzičku školu “Josip Slavenski” i Fakultet muzičke umjetnosti u klasi profesorice Vere Ogrizović. Studirao je i na prestižnom univerzitetu “Mozarteum” u Salcburgu u klasi virtuoza Eliota Fiska, te je dobitnik brojnih republičkih i međunarodnih nagrada u domenu klasične gitare.

Od 2010. godine radi kao redovni profesor u Osnovnoj i Srednjoj muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu, u kojoj je do sada izveo na put visokog obrazovanja mnoštvo srednjoškolaca s kojima je i ostvario zapažene rezultate na takmičenjima.

Iako sam se skoro ceo život bavio klasičnom gitarom kao solista, oduvek me privlačila potreba za svojim autentičnim izrazom u muzici, prevashodno kao autor, a ne samo izvođač. Zahvaljujući prijateljici Aleksandri Milutinović, koja je već bila ostvarena u svetu šou-biznisa, lako sam uplivao u vode autorstva i moje pesme su došle do izvođača mnogo lakše nego kada sami krenete u tu avanturu.

Gledam da svaki slobodan trenutak iskoristim da dođem u svoju Banjaluku u kojoj žive moji roditelji, familija i prijatelji. Takvih trenutaka je zbog posla sve manje. Svakako je bio period da se isproba i uradi nešto što je dugo čekalo i bilo na pauzi zbog svakodnevne trke i nazovi bitnijih poslova. Muzika kojom se ja bavim je, nažalost, sve više trendovska i oslanja se na sadašnje vreme, tako da je teško stvarati u okolnostima kada ceo svet ne zna kuda će sve ići.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *