Zašto mama vazda plače?

Nagrade za “Zašto mama vazda plače?”

Kultura

Film “Zašto mama vazda plače?“ Mostarke Karmen Obrdalj nagrađen je na još tri festivala – u Mađarskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Ovo su deveta, deseta i jedanaesta nagrada za film.

Film je nagrađen na festivalima Blue Danube Film Festival u Mađarskoj, Bosnia Herzegovina Looks Around Bottrop festivalu u Njemačkoj i International Film Festival Bosnia Herzegovina Looks Around u Pariz.

Kroz 15 minuta dokumentarca “Zašto mama vazda plače?” gledatelji imaju priliku pratiti priču djevojčice koja se prisjeća svega što ju je pritiskalo za vrijeme rata u BiH, kada su njeni roditelji bili razdvojeni.

Naratorica filma je Mostarka Fatima Kazazić Obad koja je diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Režiju potpisuje Mostarka Karmen Obrdalj koja pohađa studije Akademije umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci.

Montažer filma Aleksandar Jurić je također student Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, kao i snimateljka filma Jana Vuković. Kolor korekciju je radio Boris Andrejević, još jedan od studenata Akademije umjetnosti Banja Luka. Glazbene aranžmane za film radio je Josip Paradžik iz Ljubuškog.

Podijeli

Komentariši