breakdance takmičenje

Najveće breakdance takmičenje

Kultura

Red Bull BC One u subotu 24. oktobra donosi finale ovogodišnjeg globalnog online turnira – Red Bull BC One E-Battlea. Za titule najboljih svjetskih breakera borit će se četiri mladića i četiri djevojke, uz direktan stream na internetu. Iako je “živo“ izdanje Red Bull BC One 2020 izostalo zbog izbijanja pandemije koronavirusa, najprestižnije planetarno takmičenje u b-boyingu ipak je uspjelo okupiti najbolje breakere iz cijelog svijeta, i to u online formatu. Učesnici su se za Red Bull BC One E-Battle prijavljivali slanjem videa u kojima su demonstrirali svoje umijeće, a potom su se u online turnirima borili za prolazak dalje.

Nakon osmine i četvrtine finala, koja su održana ranije ovog mjeseca uz livestream, u konkurenciji je ostalo četvoro najboljih u obje kategoriije: The Wolfer (Austrija), Tawfiq (Nizozemska), Gun (Rusija) i Jamal (Rusija) u muškoj, te MadMax (Belgija), Yell (Koreja), Art (Rusija) i Nadia (Rusija) u ženskoj. Oni će se u subotu 24. oktobra, od 20:00 po našem vremenu, u polufinalima i finalu boriti za titule najboljih, a sve će ponovo biti prenošeno direktno putem internet streama.

Takmičari će se na digitalnoj pozornici boriti jedan-na-jedan, a o ishodu svake borbe odlučivat će sudije B-Boy Aslan, B-Girl AT i B-Boy Lilou. Oni će okruniti novog svjetskog e-prvaka i e-prvakinju, koji će automatski izboriti učešće u svjetskom finalu Red Bull BC One 2021.

Zanimljivo je da je online verzija takmičenja, Red Bull BC One E-Battle, pokrenuta još 2018. godine s ciljem da učesnicima iz zemalja u kojima nisu održane kvalifikacije omogući da se bore za naslove državnih prvaka. Svako ko ima internet konekciju, iz bilo kojeg dijela svijeta, može učestvovati. Najbolje trenutke muškog i ženskog četvrtfinala možete pogledati u videima, a subotnja polufinala i finale biće prenošeni direktno putem streama na Red Bull TV, te YouTube kanalu i Facebook stranici takmičenja.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *