Nolanov film

Nolanov film je toliko dobar?

Kultura

Nekoliko Amerikanaca i Evropljana spremno je da plati avionske, vozne i autobuske karte kako bi otputovali u grad u kome mogu na velikom platnu da pogledaju najnovije filmsko ostvarenje Kristofera Nolana “Tenet”.

Iako je 65 odsto bioskopa širom svijeta sada otvoreno, prema podacima “Gover strit alalitiksa”, mnogi filmofili i ljubitelji filmova Kristofera Nolana iz svih delova svijeta, žele da pogledaju rijetke projekcije filma Tenet u tehnologiji IMAX od 70 milimetara. Spremni su da potroše stotine dolara, a sve zbog jednodnevnog izleta i filma koji traje nešto više od dva sata.

Tajler Tompkins je platio avionsku kartu kako bi iz Kalifornije otišao u Ostin i tamo pogledao film. U kartu je uložio 220 dolara, a njegovo putovanje će izgledati ovako: 1. septembra će letjeti tri sata kako bi stigao na premijerno prikazivanje u Ostinu. Pogledaće film dva puta i onda će opet putovati tri sata do kuće u Kaliforniji.

“Suština cijelog ovog putovanja je u tome da pogledam film u bioskopu. To je poseban doživljaj. Moji prijatelji misle da sam lud što idem na tako dug put samo zbog filma, ali zaista želim da podržim ovo Nolanovo ostvarenje i učiniću sve što mogu da ga pogledam”, kaže Tompkins za Varajeti. I Tom Kruz je požurio da pogleda Nolanov film u Londonu.

Još jedan filmofil iz Los Anđelesa kaže kako ga ovo podsjeća na period kada su obožavaoci franšize Ratovi zvijezda kampovali ispred blagajni kako bi kupili kartu za premijeru. “Znam da je glupo kupiti avionsku kartu i otputovati na drugi kraj zemlje samo da bi otišao u bioskop, ali to je nešto što volim”, kaže filmofil koji nije želio da otkrije svoje ime.

Amerikanci nisu jedini koji su se odlučili na putovanje u druge gradove i države samo da bi pogledali film. Veliki broj Evropljana je osigurao autobuske, vozne i avionske karte, a sve u želji da na najbolji način dožive najnoviji Nolanov film.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *