OK Fest karavan

OK Fest karavan krenuo iz Foče

Kultura

Proteklog vikenda u Foči je uspješno realizovan kompletan program novog projekta OK tima Nektar OK Fest karavan koji je pokrenut u cilju kreiranja što kvalitetnijih kulturnih sadržaja i programa u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, koji su u potpunosti obustavljeni tokom većeg dijela 2020. godine, usljed posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Projekat je realizovan u saradnji sa Centrom za kulturu i informisanje Foča, te u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

U subotu 17. oktobra otvaranjem izložbe “OK Fest retrospektiva”, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića, svečano je otvoren i program samog događaja, koji je privukao pažnju publike iz Foče, ali i okolnih gradova/opština koje gravitiraju prema ovoj sredini. Jedan od autora fotografija, Vedran Ševčuk, koji je zvanično i otvorio izložbu, naglasio je da je riječ o fotografijama koje su nastale u poslednji četiri do pet godina, tokom trajanja festivala i da je na istima predstavljen samo dio festivalske atmosfere i fantastičnog ambijenta u kojem se festival održava.

“Nije teško pronaći inspiraciju u nacionalnom parku, jer je riječ o zaista posebnom prostoru, koji u kombinaciji sa festivalskom atmosferom i energijom publike, za rezultat ima fotografije koje ste u prilici da vidite na samoj izložbi”, kaže Ševčuk.

Ideju i projekat pozdravio je i direktor Centra za kulturu i informisanje Foča, Vladimir Pantović: “Na poziv kolega iz OK teama, spremno smo prihvatili partnersku saradnju u realizaciji programa Nektar OK Fest karavana u Foči. Sadržaji ovog projekta, prilika su da se obogati kulturni život u našoj opštini, koji je u ovoj godini usljed posljedica pandemije, značajno usporio“.

Uz izložbu fotografija, publika je prvoga dana bila u prilici da pogleda i projekciju filma “Tusta“, režisera Andreja Korovljeva, a muzički program bio je rezervisan za koncert Kralja Čačka u Gradskom pozorištu Foča. Bio je ovo prvi nastup kantautora Nenada Marića alias Kralj Čačka u Foči, i nije krio da mu je drago da je dobio priliku da nastupi pred ovom publikom: “Od prijatelja sam čuo sve najbolje o festivalu na Tjentištu, drago mi je da sam i na ovaj način dobio priliku da budem dio cijele priče. Zahvaljujem se OK team-u na pozivu i iskreno se nadam da vidimo i na Tjentištu u nekom narednom periodu u širem sastavu”.

U nedjelju 18. oktobra, publika je bila u prilici da uživa u projekciji fila “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu”, a za kraj programa održana je i promocija knjige “Bunt dece socijalizma“, autora Dušana Vesića, koja je privukla veliko interesovanje publike. Autoru je ovo bila prva posjeta Foči i po završetku promocije usljedilo je druženje sa publikom i potpisivanje knjiga.

OK tim i Centar za kulturu i informisanje Foča danas će potpisati i Memorandum o zajedničkoj saradanji u oblasti razvoja i unapređenja kulturnog programa i sadržaja. Sljedeća stanica Nektar OK Fest karavana je Trebinje, 31. oktobar – 1. novembar, gdje vas u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, očekuje zanimljiv program.

Ulaz na sve sadržaje i u Trebinju je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice će od 26. oktobra biti moguće preuzeti na biletarnici KC Trebinje. Nektar OK Fest karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja kompanija m:tel, Sarajevski kiseljak i voda Sara. Donosimo dašak Tjentišta i Nektar OK Festa u vaš grad, pridružite nam se. Sve informacije o programu, datumima i gradovima koje ćemo posjetiti pratite na zvaničnom linku događaja na Facebooku.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *