Otvoren “Kestenburg”

Kultura

Spektakularnom izvedbom pjesme “Ameno” a kapela hora “Viva Vox” iz Srbije, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci večeras je otvoren Festival studentskih pozorišta “Kestenburg”. Ljubitelje studentskog pozorišta očekuju predstave sa tri kontinenta, Azije, Evrope i Amerike koje će biti izvedene u takmičarskom dijelu programa, kao i bogat revijalni program. Oni koji nisu imali ranije da slušaju popularni beogradski hor, komentarisali su kako su njihove izvedbe nevjerovatne.

Momci i djevojke iz hora “Viva Vox” predvođeni dirigentkinjom Jasminom Lori izvodili su “Du Hast”, “Rammsteina”, “Bohemian Rhapsody”, grupe “Queen”, zatim “Show must go on”, a svakim novim izvođenjem publika ih je nagrađivala gromoglasnim aplauzom.

Hor postoji od 2005.godine, a godine 2009. uvode ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje po čemu su jedinstveni. Otvaranjem festivala “Kestenburg” Banjaluka se priključila manifestaciji “Evropska noć teatra BiH 2019” koja je održana u 14 gradova sa 26 programa.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *