Peti festival gitare

Peti festival gitare

Kultura

Peti međunarodni festival gitare “Gitar junajted fest” počeće večeras u Istočnom Novom Sarajevu, a zbog trenutne epidemiološke situacije predviđen je samo koncertni program u sali Kulturnog centra, uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite. Direktor festivala, kompozitor i gitarista Vojislav Ivanović izjavio je Srni da je poseban značaj festivala u činjenici da se ogranizuje petu godinu zaredom.

Iako su zboh virusa korona morali biti otkazani majstorske radionice i takmičarski dio, on je rekao da su pokušali da obogate koncertni dio festivala. “Tokom ovih godina naš festival je rastao i izrastao u dostojnog člana svjetske porodice gitarskih festivala. Sve to nas obavezuje da rastemo i dalje i da budemo bolji. Kultura je sastavni dio naših života, ljudi vole da slušaju različite žanrove muzike i zato je potrebno da im ponudimo dosta toga iz ove oblasti”, rekao je Ivanović.

On je dodao da će večeras u 18.00 časova biti otvorena izložba najljepših postera dosadašnjih edicija festivala. “Prezentacija jedinstvene `Muv` /Moov/ najmanje `putne` gitare na svijetu zakazana je u 18.30 časova, nakon čega slijedi svečano otvaranje Festivala u 20.00 časova i koncert Nemanje Bogunovića u saradnji sa gudačkim kvintetom `Strings atačt` /Strings Attached/ pod vođstvom sjajnog violiniste Jovana Bogosavljevića”, istakao je Ivanović.

Publici će se sutra u 20.00 časova prvi put predstaviti izvanredni i izuzetno svestrani grčki gitarista Jorgos Behlivanoglu /Yorgos Bechlivanoglou/. Novitet festivala je koncert pod nazivom “Gitar junajted podijum za mlade” na kojem će se predstaviti najbolji studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu u nedjelju, 1. novembra, u 18.00 časova, čime će festival biti svečano zatvoren.

Ivanović je izrazio zadovoljstvo interesovanjem publike za ovogodišnje izdanje festivala, napomenuvši da je, s obzirom na epidemiološku situaciju i propisane mjere, broj posjetilaca u sali Kulturnog centra ograničen na 50. On je pozvao posjetioce da rezervišu ulaznice na vrijeme. Zainteresovani ulaznice mogu da rezervišu na mejl guitarunitedfest@gmail.com, a ovogodišnji Festival održava se pod sloganom “Gitarska porodica”.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *