Potresna ispovijest Feđe Štukana

Kultura

Autobiografski roman “Blank” bh. glumca Feđe Štukana, koji je od februara ove godine dostupan na online servisu Amazon Kindle, uskoro će u štampanoj formi biti dostupan u svim većim bh. knjižarama. Roman “Blank” koji je napisao na nagovor Brada Pitta i Angeline Jolie kao moguću građu za igrani film donosi pregled svih značajnih događaja koji su obilježili njegov život.

“Štampano izdanje romana ‘Blank’ će od polovine decembra biti dostupno u svim većim bh. knjižarama. Izdavač je Buka pa ćemo prvu promociju imati u Banjoj Luci, a nakon toga će uslijediti promocije i u drugim bh. gradovima”, rekao je Štukan. Riječ je o potresnoj ispovijesti kojom Štukan progovara o životu i smrti, politici i vjeri, mržnji i ljubavi. Na 170 stranica opisao je detalje svog života i svoj put od snajperiste u specijalnim jedinicama u ratu, beskućnika i heroinskog ovisnika u miru pa sve do reflektora holivudske “A” produkcije.

Među onima koji su pročitali autobiografski roman Feđe Štukana je i slavni glumac Brad Pitt koji ga je opisao kao najšokantniju knjigu koju je u životu pročitao.

Inace, s obzirom da smo u društvu i vremenu u kojem se narod sve više vraća vjeri, top vijest postajete upravo kada uvrijedite nečije svetinje i tada najprije očekujete reakcije sa svih strana. Još ako vjeru povežete sa politikom, dirnuli ste u veliku većinu stanovništva. Na našem prostoru su se na taj način proslavili i još grade karijere Emir Imamović, Dževad Galijašević, Boris Dežulović i dr.

Jedan od takvih je i Feđa Štukan koji se proslavlja i gradi karijeru po pljuvanju na vjeru, ili preciznije rečeno, najviše po islamu i muslimanima, kako se to i naviklo, jer su ostali kao manjine veoma dobro zaštićeni od kršćanske Evrope i Rusije. A o kakvom se liku radi, prosudite iz nekoliko citata koje navodim, a koje i sami možete naći na web-portalima.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *