Predstava "Osramoćeni"

Predstava “Osramoćeni”

Kultura

Predstava “Osramoćeni” u režiji Dine Mustafića, produkcija Kontakt ponovo će biti izvedena 5. i 6. septembra u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH sa početkom u 19 sati.

Tekst “Osramoćeni“ Ayada Akhtara, nagrađen Pulitzerovom nagradom, govori o naizgled liberalnom, civilizovanom svijetu u kojem su rasizam, nacionalizam, vjerska netrpeljivost i ksenofobija problemi koji utiču na druge, kao podmukla bolest, iznutra nagrizaju svakog pojedinca i samo čekaju pravu priliku da unište živote, kako aktera ove drame tako i svih nas.

U predstavi igraju Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Boris Ler, Snežana Bogićević i Lazar Dragojević. Vizuelni identitet predstave potpisuje Mirna Ler, muzičku kompoziciju Mirza Redžepagić, dizajn Ismar Žalica, fotografiju Aida Redžepagić, VFX Alen Ajanović i prevod teksta Maja Winkler. Producenti predstave su Narcisa Cvitanović i Alban Ukaj. Izvršni producent je Benjamin Čengić.

Ulaznice su u prodaji od 1. septembra u terminu od 10-16 sati u holu Zemaljskog muzeja. Rezervacije ulaznica nisu moguće zbog ograničenog broja publike u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama. Partneri projekta su Zemaljski muzej BiH i Forum ZFD BiH. Podrška projektu je Rockefeller Brothers Fund. Nakon izvedbi bit će organizovani razgovori sa publikom i rediteljem i glumcima predstave.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *