Preminula Isidora Bjelica

Preminula Isidora Bjelica

Kultura

Poznata srbijanska književnica Isidora Bjelica preminula je danas u 53. godini, u stanu svojih roditelja u Beogradu.
Bjelica je rođena u Sarajevu 10. decembra 1967. godine. Nakon što je u glavnom gradu BiH završila gimnaziju, preselila se u Beograd gdje je završila Fakultet dramskih umjetnosti.

Ostatak života provela je u Beogradu, gdje se udala za Nebojšu Pajkića s kojim je imala dvoje djece, podsjeća Telegraf. Radila je kao TV autor, te je napisala više od 40 knjiga koje su posvećene različitim generacijama. Kako piše portal Mondo, Bjelica se posljednjih nekoliko godina borila sa rakom, a informaciju o njenoj smrti javnosti je saopćila njena sestra.

Od svoje majke na društvenoj mreži se oprostio i sin, Lav Pajkić. On je objavio crno bijelu sliku na kojoj je nasmijan sa majkom Isidorom. Osim Lava, Isidora ima i kćerku Vilu Evangelinu Pajkić, a dobila ih je u braku sa Nebojšom Pajkićem.

Bjelica je rođena u Sarajevu, diplomirala je i magistrirala dramaturgiju na FDU, a njen magistarski rad objavljen je pod nazivom “Tehnotriler kao savremeni oblik tragedije”.

Jedno vrijeme radila je kao asistent na predmetu Scenario, a kao kolumnista i filmski kritičar pisala je za gotovo sve veće novine sa srpskog i jugoslovenskog prostora, uključujući i “Nezavisne novine”, a godinama je objavljivala feljtone, putopise i reportaže na različite teme.

Bjelica je objavila preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom. U njenoj biografiji u Izdavačkoj kući Laganu napisano je da su skoro sve njene knjige bestseleri koji su doživeli i po deset, petnaest izdanja, a najpopularnije su svakako “Spas”, “Spas 2”, “Sama”, “Voleti i umreti na Karibima”, “Ljubav u Tunisu”, “Moj deda Luj Viton”, “Tajni život slavnih Srpkinja”, “Princeze di Montenegro”, “Dama iz Monaka”, “Srpkinja” – sve su prodate na desetine hiljada primjeraka.

Podijeli

1 thought on “Preminula Isidora Bjelica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *