Preminuo Clark Middleton

Preminuo Clark Middleton

Kultura

Glumac, reditelj i producent Clark Middleton, poznat po ulogama u velikim filmskim i televizijskim ostvarenjima, preminuo je u nedjelju u 63. godini. Middleton se pojavio u filmu “Kill Bill Vol. 2”, kao i serijama “Twin Peaks”, “The Blacklist”, “Law & Order”…

“Napustio nas je Clark Tinsey Middleton, voljeni glumac, pisac, reditelj, učitelj, heroj, muž i prijatelj. Borio se sa teškom bolešću za koju još uvijek nije pronađen lijek. Clark je imao divnu dušu i proveo je život boreći se za prava osoba sa nekom vrstom disabiliteta”, napisala je njegova supruga Elissa Middletton u saopćenju za javnost. Od Middletona se posljednjih nekoliko dana opraštaju prijatelji, porodica, brojne kolege i obožavatelji.

Clark Middleton Memorial Fond

Nas u Fondaciji za artritis rastužuje neočekivani gubitak Clarka Middletona. Kao glumac, učitelj i zagovornik, Clark je proveo čitav život prkoseći ograničenjima i artritisu. Dijagnosticirana bolest u dobi od 4 godine, Clark je tijekom godina imao 14 operacija, uključujući zamjenu 10 zglobova. Ipak, nikada nije dozvolio da ga invalidnost spriječi da živi puno i uspješno.

Clark nam je prije nekoliko godina rekao da mu je otac odbio dopustiti da prestane, neprestano mu je usađivao da može definirati vlastitu stvarnost prema tome kako razmišlja o sebi i kako se nosi. “Ne bi mi dozvolio da o sebi razmišljam kao o žrtvi”, rekao je Clark. “Živim san i želim da mogu vratiti.”

Iako žalimo zbog njegove smrti, također smo zahvalni što će se Clarkovo nasljeđe nastaviti pružati istraživanje, resurse i podršku za 54 miliona Amerikanaca koji žive s artritisom. Vaš značajan poklon Memorijalnom fondu Clarka Middletona pomoći će poboljšati njihov život i život onih koji ih vole.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *