Priznanja za 2019. godinu

Priznanja za 2019. godinu

Kultura

Sinoć je u direktnom prenosu koji je emitovan na društvenim mrežama i YouTube kanalu prikazana dodjela godišnjih priznanja za 2019. godinu. Ova dodjela simbolično je organizovana na Međunarodni dan mladih.

Godišnja priznanja za 2019. godinu dobili su: Melisa Telarević Ramić i Emina Morankić na Najaktivniju članicu, Emin Turalić i Azur Delić za Najaktivnijeg člana, Belma Huseinefendić i Una Škrobić za Najbolje ženske uloge, Adi Atlić i Edin Džaferović za Najbolje muške uloge.

Dodatno su dodijeljena i Specijalna priznanja: JU Centar za kulturu Tuzla, za doprinos razvoju udruženja, Udruženje “Vive žene” Tuzla, za doprinos razvoju udruženja i Mirjana Karanović za doprinos razvoju mira i promocije umjetnosti kao sredstva rehabilitacije.

Ova priznanja dodjeljuju se svake godine u martu mjesecu kada Udruženje “Mladi Tuzle” i Pozorište mladih Tuzle obilježavaju svoju godišnjicu postojanja i rada po nazivom “Dani Mladih Tuzle“. U okviru navedene manifestacije organizuje se glasanje članova, roditelja, korisnika i publike, te se na osnovu glasanja biraju najuspješniji članovi za proteklu godinu.

Na ovaj način ukazuje se zahvala za mlade koji su svojim angažmanom doprinijeli svom ličnom, ali i razvoju društvene zajednice. Ovogodišnja manifestacija 16. Dani Mladih Tuzle, a samim time i dodjela priznanja za 2019. godinu je obustavljena radi pojave koronavirusa.

Međutim, Udruženje “Mladi Tuzle“ i Pozorište mladih Tuzle su organizovali online glasanje, te su rezultati proglašeni sinoć u live prenosu svečane dodjele. Za organizaciju, režiju, realizaciju i live prenos proglašenja bili su zaduženi: Amila Beširović, Adnan Mujkić, Nermin Brković, Eldin Brković, Aid Bektašagić, Kemal Fazlić i Ramo Tučić.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *