Queen prvi

Queen prvi na britanskoj top listi

Kultura

Poznata rock grupa Queen vratila se na tron te je prvi put nakon 25 godina u Velikoj Britaniji njihov koncertni album “Live Around World” zauzeo prvo mjesto na top listi albuma. “Live Around World” je deseti album Queena, a prvi s američkim pjevačem Adamom Lambertom koji se sastavu pridružio 2011. godine.

Kada je riječ o izvođenju uživo onda je ovo osmi album ove popularne grupe, ali prvi bez člana osnivača i frontmena Freddieya Mecuryja koji je preminuo 1991. godine. Lambert je prvo nastupio s Taylorom i gitaristom Brianom Mayom 2009. godine, kada je bio finalista osme sezone Američkog idola.

Dvije godine poslije počeli su zajedno nastupati na koncertima. Od tada su Queen i Adam Lambert jedni od najtraženijih izvođača na svijetu, piše Billboard.

Album obuhvata hitove poput “Don't Stop Me Now”, “Radio Ga Ga”, “We Will Rock You” i “We Are The Champions”, izvedene na koncertima širom svijeta. Album je objavljen kao zahvala fanovima nakon što je turneja 2020. otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *