Quo Vadis Aida

“Quo Vadis Aida”: Uspjeh za uspjehom

Kultura

Nakon priznanja u Jerusalemu, film “Quo Vadis Aida” bh, rediteljice Jasmile Žbanić nastavio je nizati uspjehe. Film je trijumfovao u Francuskoj na 12. Filmskom festivalu Les Arcs. Riječ je o festivalu koji se odvija na lokacijama u skijaškom resortu Les Arcs u gradu Savoie.

Da je ovo još jedan značajan uspjeh filma Jasmile Žbanić koji govori o genocidu u Srebrenici ide i podatak da je na ovom festivalu prikazano više od 120 naslova iz cijele Evrope.

Film Jasmile Žbanić učestvovao na festivalu u Francuskoj i osvojio dvije nagradeFilm Jasmile Žbanić učestvovao na festivalu u Francuskoj i osvojio dvije nagrade

“Que Vadis Aida” je osvojio nagradu publike i veoma vrijednu nagradu Kristalna strijela za najbolji film. Film “Quo Vadis, Aida?” dostupan je do kraja decembra na platformi kina Meeting point gledateljima u BIH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji.

Bosanskohercegovačka publika film može pogledati i u kinima Cinestar Sarajevo, Tuzla i Bihać i kinu Cinplexx Plaza Mostar.

 

Podijeli

3 thoughts on ““Quo Vadis Aida”: Uspjeh za uspjehom

Komentariši