Šerbedžija: Nadarević

Šerbedžija: Nadarević je bio poseban

Kultura

Smrt Mustafe Nadarevića pogodila je sve one koji su ga poznavali i cijenili njegov rad. Brojni glumci su se oglasili nakon što je tužna vijest obišla regiju, a posebno emotivan bio je Rade Šerbedžija.

Šerbedžija je na početku videa koji je objavio, vidno potresen i sa suzama u očima kazao da je Nadarević bio njegov prijatelj i božanstven glumac.

“Šta reći o Mustafi Nadareviću, prijatelju, božanstvenom glumcu, jednom od najdivnijih hrvatskih glumaca, jednom iz reprezentacije, iz prvog tima svih glumaca na području bivše Jugoslavija. Zajedno smo počeli, živjeli smo zajedno kao cimeri, tri godine dijelili jednu sobu”, prisjetio se Šerbedžija.

Kazao je da su on i Nadarević znali sve jedan o drugom, kao i da ga je mnogo volio. “Znam koliko je bio nježan sin, nježan otac, brižljiv, dobar muž i pravi prijatelj. I publika ga je voljela jer je bio tako poseban, jednostavan, kao ta Bosna koju je nosio u sebi, taj njegov mentalitet. Bio je jednostavno jedinstven. Teško će nam biti bez njega, bio je sjajan”, kazao je emotivni Šerbedžija.

“Hvala za svu ljubav, ljudskost i umijeće”, riječi su kojima se mladi Tarik Džinić oprostio od glumačkog velikana Mustafe Nadarevića koji je preminuo u 78. godini. Džinića publika poznaje najviše po ulozi Izetovog praunuka Džebre Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

“Ne znam šta da napišem, sve mi besmisleno, a zaslužio si mnogo toga. Praznina i tuga, a puno srce. Hvala za svu ljubav, ljudskost i umijeće. Posljednji put kad smo se vidjeli nismo se grlili, rekli ste da ćemo kad sve ovo prođe… Mujo, nećemo vas nikad zaboraviti, ne znam ni kako bismo. Evo, ja opet malo na ti, a malo na vi, oprostit ćeš mi”, poručio je Džinić koji je, kako kaže, jedva skupio snage da sastavi nekoliko riječi.

Podijeli

2 thoughts on “Šerbedžija: Nadarević je bio poseban

Komentariši