SFF je pokazao svoju snagu

SFF je pokazao svoju snagu

Kultura

Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra večeras je komentarisao ovogodišnje online izdanje festivala kazavši kako je cijela ekipa vrlo zadovoljna obavljenim poslom. Purivatra je u kratkoj izjavi za BHT izjavio kako je ovo bilo veliko iskustvo za SFF, ali i velika lekcija koja će im koristiti u narednim izdanjima.

“Bili smo svjesni da neće biti jednostavno, pri povratku iz Berlina u martu smo počeli raditi na različitim verzijama festivala. Mislim da smo posao obavili jako dobro, platformu ondemand.sff.ba smo razvijali od trećeg mjeseca ove godine, sve je ispalo odlično”, kazao je Purivatra.

Dodao je kako je cijelu ekipu koja je radila na ovogodišnjem izdanju festivala iznenadio veliki interes za platformu SFF-a. “Platforma je bila ‘za čistu peticu’. Iznenadio nas je rekord prve noći, kada je premijeru filma ‘Koncentriši se, baba’ Pjera Žalice gledalo 14.000 ljudi. Identično interesovanje nastavilo se do danas, a statistiku i brojke ćemo objaviti sutra, kada sve bude gotovo”, kaže.

Purivatra ističe kako je festival pokazao svoju snagu, što su potvrdile pohvale koje su stizale sa svih strana. “Pozitivne reakcije stizale su iz svih dijelova svijeta. Mislim da smo svi zajedno uspjeli, kako filmski profesionalci, tako i publika. Nadam se da će iduće godine situacija biti bolja i da ćemo vratiti tempo na koji smo navikli. Već od sutra krećemo sa pripremama za naredno izdanje”, zaključio je. Podsjetimo, žiri ovogodišnjeg festivala večeras će saopćiti dobitnike nagrada i tako zaključiti 26. izdanje SFF-a.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *