Sjajne reakcije na premijeri “Dogvilla”

Kultura

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo večeras je premijerno izvedena predstava “Dogville” pred brojnom sarajevskom publikom među kojima su bila velika imena glumačke, muzičke i političke bh. scene.

Pozorište je ispunjeno do posljednjeg mjesta, a izvanredne izvedbe glumaca zaslužile su višestruke ovacije publike. Dramaturgiju predstave potpisuje Vedrana Božinović s kojom je radila Džejna Avdić. Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Izudin Bajrović rekao je kako su ovu predstavu uvrstili na redovni repertoar zbog njegove aktuelnosti i važnosti. “U predlošku ovog teksta je značajno to što se bavi nama, ljudima koji su dobri sve dok ne treba da naprave neko dobro djelo”, istakao je Bajrović.

Uloge u predstavi ostvarili su Amra Kapidžić, Kemal Rizvanović, Ejla Bavčić Tarakčija, Sanela Pepeljak, Merima Lepić Redžepović, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Slaven Vidak i Mak Čengić. Nakon večerašnje premijere, predstavu “Dogville” možete pogledati 14. novembra, a zatim i 29. novembra, kada će biti besplatna jer Addiko banka u okviru saradnje sa NPS poklanja ulaznice za predstavu. Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni NPS.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *