RolingStones

Stones: Re Izdanje ”Let it bleed”

Kultura

Britanske rock legende The Rolling Stones će povodom pedesete godišnjice izvornog izdanja slavnog albuma “Let It Bleed” objaviti raskošno reizdanje, remasterirano u mono i stereo verziji sa singlom na 7 inča, posterom i knjigom, piše NME. Deluxe izdanje biće dostupno od 1. novembra, a dolazi na dva vinila ili dvostrukom “HybridSuper Audio” CD setu, s albumom potpuno remasteriranim u stereo i mono verziji.

U kolekciji je i reprodukcija singla iz 1969. “Honky Tonk Women”/ “You Can’t Always Get What You Want”, tri litografije, veliki poster iz izvornog paketa te knjiga u tvrdom uvezu na 80 stranica koja sadrži esej novinara Davida Frikea i dosad neobjavljene fotografije Itana Rasela, prenosi Hina. Remasterirana stereo verzija biće dostupna i zasebno na CD-u, vinilu i digitalno.

The Rolling Stones bili su na čelu britanskih Invazija bendova koji su postali popularni u Sjedinjenim Državama 1964. godine i identificirani su sa mladenačkom i buntovnom kontrakulturom 1960-ih. Ukorijenjen u bluesu i ranom rock and rollu, bend je počeo svirati omote, ali postigao je više uspjeha u vlastitom materijalu; pjesme poput “(I Can’t Get No) Satisfaction” i “Paint It Black” postale su međunarodni hitovi. Nakon kraćeg perioda eksperimentiranja s psihodeličnim rockom sredinom 1960-ih, grupa se vratila svojim “plavim” korijenima s Beggars Banquet (1968), Let It Bleed (1969), Sticky Fingers (1971) i Exile on Main St. (1972). Upravo u tom periodu na sceni su prvi put predstavljeni kao „Najveći rock i roll bend u svijetu.“

Podijeli

Komentariši