serija "Močvara"

Srbijanska serija “Močvara”

Kultura

Produkcija “Firefly” za jesenju televizijsku sezonu pripremila je intrigantnu seriju “Močvara” s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Serija prati istražitelja koji se suočava s prošlošću, ali i tri zastrašujuća, ritualna ubistva, a njena premijera zakazana je za 6. septembar.

Nema sumnje da je jedno od najangažovanijih i najzanimljivijih regionalnih glumačkih lica Širokobriježanin Goran Bogdan, koji je ostvario niz uloga u televizijskim serijama i filmovima, među kojima je i izlet u američke produkciju izuzetno popularne kriminalističke serije “Fargo”. Nakon filma “Otac” Srdana Golubovića, prikazanog na 70. Berlinaleu, kao i na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, Bogdan pokazuje zavidan talenat kao glavni protagonista još jednog projekta koji dolazi iz susjedne Srbije.

Riječ je televizijskoj seriji “Močvara”, čije su prve dvije epizode predstavljene upravo na sarajevskoj smotri filma, koja se ove godine realizirala u online izdanju. Scenarij je napisala Milena Marković, dok režiju potpisuje Oleg Novković (“Normalni ljudi”, “Beli, beli svet”). Pored Bogdana, u seriji “Močvara” zaigrali su Stefan Trifunović i Boris Isaković, a premijera serije dogodiće se 6. septembra na Superstar TV-u, pretplatničkom kanalu u vlasništvu Telekoma Srbije. Većinu programa ovog kanala čine originalne domaće televizijske serije, a njihov prvi projekat “Besa” je privukao veliku pažnju regionalne publike.

Produkcija “Firefly” je iznijela izuzetno zapažene serije “Tajkun” i “Klan”, a sada će s prvim danima septembra na televizijskom tržištu osvanuti „Močvara“, koja ima i englesku verziju naslova za strano tržište, kao “Underneath”. Priča serije prati istražitelja koji, suočavajući se sa svojom prošlošću, otkiva misteriju u pozadini tri svirepa, ritualna ubistva. Radi se o psihopati koji u uzavrelom Beogradu u jeku ljeta svirepo ubija žene, slijedeći svojevrstan ritual i rukopis zločina koji imaju sve masovne ubice.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *