"The Prom": Novi Netflixov

“The Prom”: Novi Netflixov filmski hi

Kultura

Prije kiča, šljokica i kontroverze, “The Prom” je bio brodvejski mjuzikl koji je igrao od 2018. do 2019. godine i dobio čak sedam nominacija za nagradu “Tony”. Režiser Ryan Murphy ga je prilagodio za film u sklopu 300 miliona dolara vrijednom ugovoru koji je potpisao za streaming diva.

Novi Netflixov hit nakon popularnih serija koje su brzo osvojile publiku poput “Emily in Paris” pa HBO-ovog “Sloma” te “Queens Gambita” je film “The Prom”. U samo dva dana od početka emitovanja u petak se popeo se na top 4 trending poziciju gledanosti.

“The Prom” je filmska adaptacija istoimenog nagrađivanog Broadvejskog mjuzikla iz 2018. godine. Chad Beguelin i Bob Martin, koji su napisali scenarij predstave, preuzeli su pisanje adaptacije, a režiser i producent je Ryan Murphy poznat po raznim serijama kao što je “Reži me”, “Glee” i “American Horror Story”. Osim Meryl Streep koja glumi glavnu ulogu, tu su i James Corden, Nicole Kidman, Kerry Washington, Arian DeBose te Jo Ellen Pellman.

Priča prati Emu, tinejdžericu iz malog gradića u Indiani kojoj nije dozvoljeno doći na matursko večeru sa svojom djevojkom Alisom.

Paralelno s tim, pozorišni njujorški glumci Di Di Alen (Meryl Streep) i Beri Glikman (James Corden) nalaze se usred vlastite krize jer je njihov najnoviji mjuzikl podbacio, ugrozivši time njihove karijere. Kako bi ponovo došli u milost javnosti, jer pozitivan publicitet uvijek dobro dođe, Di Di i Beri odluče iskoristiti Eminu situaciju i pomoći joj da ode na matursko veče, stoga se zapute prema njenom gradiću zajedno s ciničnim glumcima Endži (Nicole Kidman) i Trentom (Andrew Rannells) kako bi pomogli Emi, ali i svojim karijerama.

Podijeli

Komentariši