Rnr-ima-svoja-pravila

Rokenrol ima svoja pravila

Kultura

Novosadski bend “Josip A Lisac” objavio je novi video-spot za pjesmu “Sunny Room” kojim proslavlja 10 godina rada i postojanja na regionalnoj muzičkoj sceni. Gitarista i pjevač benda Vedran Ferizović ističe da nova numera govori o međuljudskim odnosima i o tome kako svako u životu ima svoju “sunčanu sobu”.

“Sunny Room je pesma koja peva o međuljudskosti, o tome da svako ima svoju ‘sunčanu sobu’ i da je pitanje jedino da li je neko hoće, može i želi prihvatiti kao fakat, bez težnje da je menja i oblikuje prema svojoj ‘sunčanoj sobi’. ‘Sunny Room’ bi se lako moglo menjati rečju ‘verovanje'”, rekao je Ferizović. Muzičar dodaje da u ovom bendu prilično brzo rade na novim pjesmama i da se svi veoma dobro poznaju, tako da im nije potrebno mnogo vremena za nove numere.

“Tako je i ova pesma lagano i prirodno nastajala na probama sekcijskim i zajedničkim. Tekst je moj, kao i svi do sada, aranžman potpisuje ceo bend JAL, a produkciju i snimanje zvuka Vibor Sukara”, istakao je Ferizović. Pjesma “Sunny Room” dobila je i zanimljiv video-spot, koji je, po riječima muzičara, snimljen na nekoliko lokacija u Novom Sadu u produkciji “After Media” iz Novog Sada. “Spot je snimljen i montiran, takođe za vrlo kratko vreme, veoma je lako kada svako radi svoj posao”, zaključio je Ferizović.

Inače, sastav “Josip A Lisac” pjesme stvara na engleskom jeziku, a kako ističu iz benda, tačan razlog odabira ovog jezika ni njima nije poznat. “Ne znam tačan razlog i povod zbog čega smo počeli stvarati na engleskom jeziku, ali definitivno ima veze i sa širenjem u dalje zemlje vanjezičkog podneblja, mada zasad samo radimo na tom ‘engleskom’ albumu i plan je da se završi sledeće godine”, rekao je Ferizović.

Podijeli

Komentariši