Ariana Grande i Ledi Gaga

Ariana Grande i Ledi Gaga prednjače

Magazin News

Pop pjevačice Ariana Grande i Ledi Gaga ostvarile su najveći broj MTV nominacija za nagrade koje se dodjeljuju za najbolje muzičke spotove. Dvije pjevačice stekle su po devet nominacija u brojnim kategorijama, a dodjela ovih prestižnih nagrada planirana je za idući mjesec.

Organizatori još nisu donijeli jasnu odluku o tome u kojem formatu će se održati dodjela MTV nagrada za najbolje muzičke spotove. Nažalost, pojava pandemije virusa korona je zaustavila skoro sva javna okupljanja te je moguće da će se dodjela ovih nagrada održati u online formatu.

Dvije pjevačice Ledi Gaga i Ariana Grande udružile su snage na ljetnoj himni “Rain On Me”, koja se nalazi na albumu Ledi Gage “Chromatica”, a ovaj video je takođe među nominovanim za najbolji video-spot predstavljen ove godine. Što se drugih izvođača tiče, značajan rezultat postigli su pjevačica Bili Ajliš i R&B zvijezda The Weeknd, koji su pojedinačno ostvarili po šest nominacija.

Ovogodišnja dodjela nagrada podrazumijeva i nekoliko novih kategorija koje su nastale zbog pojave pandemije virusa korona pa se tako izvođači mogu takmičiti i u kategorijama za najbolji video nastao kod kuće i najbolju karantinsku izvedbu.

“Veoma smo uzbuđeni što možemo da predstavimo listu nominovanih za najbolje muzičke video-spotove. Ova ostvarenja u proteklom periodu oblikovala su svijet kakav sada poznajemo te predstavila obožavaocima moćnu i jedinstvenu silu muzike”, rekao je Brus Gilmer, predsjednik muzičkog programa ViacomCBS mreže, povodom nominacija za MTV najbolje muzičke spotove.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *