Banderas zaražen

Banderas zaražen koronavirusom

Magazin News

Glumac Antonio Banderas zaražen je koronavirusom. Ovu informaciju je objavio upravo on, na svoj 60. rođendan. Banderas je saopćio da je testiran na koronavirus, da mu je nalaz pozitivan i da se nalazi u karantinu.

“Rođendan proslavljam u karantinu. Osjećam se relativno dobro, samo sam malo više umoran nego inače, ali uvjeren sam da ću se brzo oporaviti”, napisao je Banderas na Twitteru dodajući da je proslavio 60. rođendan “pun želja i težnji”. Kazao je da će vrijeme u karantinu iskoristiti za čitanje, pisanje, odmaranje i izradu planova za budućnost.

U svojoj bogatoj karijeri Banderas je glumio u više od 100 filmova, a na posljednjoj dodjeli Oscara bio je nominovan za najboljeg glumca u autobiografskom filmu Pedra Almodovara “Pain and Glory”.

Banderas je rođen u Malagi, (Andaluzija, (Španija), od oca Hosea Domingeza koji je radio kao policajac, i majke Ane Banderas koja je bila učiteljica. Želeo je da se bavi profesionalno fudbalom, ali je to sve palo u vodu kada je sa 14. godina polomio nogu. Nakon toga putuje u Madrid i počinje da se bavi glumom.

Proslavio se osamdesetih godina glumeći u filmovima reditelja Pedra Almodovara. Ključnu ulogu je ostvario kao Riki u filmu Veži me! 1990. godine, gde mu je partnerka Viktorija Abril. Nakon toga seli se u SAD i počinje da glumi u američkim filmovima kao što su: Kraljevi mamba, Filadelfija, Intervju sa vampirom, Desperado, Atentatori i mnogim drugim.

Banderas je bio oženjen sa Anom Lezom, sa kojom se kasnije razveo. Na snimanju filma -{Two Much}-, upoznaje Melani Grifit sa kojom se 1996. godine venčao. Imaju jednu kćerku koja se zove Stela del Karmen Banderas Grifit, koja se sa majkom pojavila kao glumica u filmu -{Crazy in Alabama}-, čiji je reditelj bio Banderas.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *